Φωτοβολταϊκά, Γερμανία και Κύπρος


Τα γερμανικά φωτοβολταϊκά κερδίζουν από την Κύπρο

Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας της Γερμανίας προβλέπεται να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση στη Κύπρο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν το ασφαλές καταφύγιο των εγγυημένων αποδόσεων που παρέχονται από την καθαρή ενέργεια.


Η Milk The Sun GmbH, μια εταιρία με έδρα το Βερολίνο, που συνδέει αγοραστές και πωλητές των ηλιακών έργων, είχε τις περισσότερες αιτήσεις μέσα σε ένα χρόνο στις 26 Μαρτίου, καθώς οι γερμανοί έψαχναν επενδυτικές ευκαιρίες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Felix Krause. Εκείνη την ημέρα η Κύπρος ήταν έτοιμη να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και φόρο στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Η αβεβαιότητα στην Κύπρο πυροδότησε τον φόβο σε όλη την Ευρώπη ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μπορεί να μην είναι πια ασφαλείς. Η αναζήτηση ασφαλέστερων επενδύσεων θα μπορούσε να αποφέρει κεφάλαια στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.

"Οι Γερμανοί με καταθέσεις άνω των €100.000 ανησυχούν όλο και περισσότερο, λόγω της Κύπρου"

Λέει ο Krause.

"Προτιμούν να επενδύσουν τα χρήματα τους σε ένα εργοστάσιοανανεώσιμων πηγών ενέργειαςμε εγγυημένες αποδόσεις, παρά να τα αφήσουν στην τράπεζα."


περισσότερα: www.georythmiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: