Κόστος Μεζονέτας

Το κόστος ανέγερσης μιας μεζονέτας είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για έναρξη του έργου. Οι διάφορες τιμές που κυκλοφορούν στην πιάτσα, αντικατοπτρίζουν η κάθε μία και διαφορετικές ποιότητες υλικών και εργασίας. Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι από την αρχή και ας περιγράψουμε τις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο σπίτι, για να ικανοποιήσει όχι μόνο τις απαιτήσεις του σήμερα, αλλά και του αύριο. Αυτές λοιπόν είναι:

  • Αντισεισμικότητα και αντοχή του σκελετού
  • Ό,τι καλύτερο σε μονώσεις, τόσο του οικοδομικού σκελετού, όσο και των τοίχων.
  • Ό,τι καλύτερο σε υδραυλικά και ηλεκτρικά.
  • Σοβάδες και τούβλα με αρκετό τσιμέντο.
  • Άριστη μόνωση και αντοχή της στέγης.

Για τα παραπάνω, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης, για να υποχωρήσει κανείς στην ποιότητα. Για τα υπόλοιπα, όπως πλακάκια, ντουλάπες, κουζίνες, κουφώματα κτλ., απαιτείται συζήτηση. Εάν οι επιλογές του ιδιοκτήτη προσδιοριστούν λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο των καλών κατασκευαστών (δηλ. πλακάκι με 20ευρώ/τμ , ντουλάπα με 190ευρώ/τμ κτλ.), τότε,

το κόστος ανέγερσης μιας μεζονέτας, καταρχήν, ανέρχεται στο ποσό των 1050 €/m2

Προσοχή όμως στο μέτρημα των τετραγωνικών. Πρέπει να υπολογιστούν και οι κλειστοί ημι-υπαίθριοι χώροι και η σκάλα και η σοφίτα-σπίτι κάτω από τη στέγη και το τυχόν play - room στο υπόγειο. Επίσης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η πέρα από κάποια κρίσιμα τετραγωνικά επιφανείας, αυξάνει επίσης τα κοστολόγια.

Γενικά, για να πετύχει κανείς το στόχο και να βρεθεί εντός ορίων του προϋπολογισμού του, χρειάζεται βοήθεια και καθοδήγηση από ειδικό, από την αρχή του σχεδιασμού της μεζονέτας.

Περισσότερα: κατασκευές κατοικιών batistatos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: